vineri, 25 februarie 2011

Julian Assange poate fi extrădat în Suedia


Fondatorul site-ului WikiLeaks, australianul Julian Assange, poate fi extrădat în Suedia, a decis tribunalul londonez Belmarsh, în urma cererii de extrădare înaintate de Stockholm în cadrul unei anchete privind un presupus viol şi agresiuni sexuale."Trebuie să ordon extrădarea lui Assange către Suedia", a declarat judecătorul Howard Riddle.

Justiţia suedeză a emis un mandat de arestare european împotriva lui Assange pentru a-l audia în cazul unui dosar de presupuse "violenţe sexuale" împotriva a două tinere suedeze.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat în decembrie, în Marea Britanie, şi eliberat condiţionat. În prezent, el se află în arest la domiciliu.

"Vom face apel", a declarat imediat Geoffrey Robertson, şeful echipei de avocaţi a lui Julian Assange.

Prin validarea mandatului de arestare european emis de Suedia, judecătorul Riddle a evidenţiat "respectul reciproc şi încrederea tribunalului în alte instanţe europene".

Julian Assange, în vârstă de 39 de ani, neagă acuzaţiile de agresiune sexuală şi viol.

Avocaţii săi au argumentat că este vorba de "un abuz", subliniind că justiţia suedeză nu ar avea nevoie de extrădarea lui Assange pentru a-l audia.

Judecătorul Riddle a apreciat că Julian Assange "a avut relaţii sexuale cu una dintre cele două suedeze, profitând în mod necinstit de faptul că aceasta adormise". "În Suedia, acest lucru echivalează cu un viol", a argumentat judecătorul britanic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mike,Blog,Banner.

BannerFans.com

ConstructiiNonStop

Metin2

eJOBS