Powered By Blogger

duminică, 15 noiembrie 2009

Monotonia ucide o relaţie



Psihologii ne spun care sunt cauzele şi cum o putem preveni
Zi de zi împreună, cu acelaşi ritual, aceleaşi treburi casnice. Nu-i de mirare că pasiunea dispare încet, încet, până ajugeţi să descoperiţi că aţi ajuns doar simpli colegi de apartament. Dacă nu vă reconsideraţi atitudinea, relaţia voastră de cuplu poate deveni istorie.

Nu există o perioadă fixă după care se instalează monotonia într-un cuplu. La cei tineri, iresponsabili, nematurizaţi psihoafectiv, monotonia poate apărea şi după un an.

“Obişnuinţa de zi cu zi face ca implicarea emoţională să dispară, rezultând înstrăinarea.Cuplul se poate complace în această obişnuinţă, însă relaţia nu se va revigora decât dacă ambii parteneri îşi conştientizează situaţia şi iau măsuri. De asemenea, lipsa comunicării duce la un eşec sigur din punct de vedere afectiv şi erotic”, spune psihologul Click!, Mihaela Vintilă.

Pe lângă obişnuinţă, monotonie, alţi factori care contribuie la uciderea unei relaţii sunt:
Certurile. Nemulţumirile, acuzele, reproşurile, justificate sau nu, pot duce la respingerea celuilalt.

Gelozia. Când este nemotivată, poate trezi în partenerul acuzat un sentiment de revoltă. Când acuzatorul are dreptate, cel care a înşelat se va speria, sentimentul de vinovăţie se va accentua, lucru care poate culmina cu ruperea definitivă a relaţiei.

"Nu recomand luarea unei pauze"

Separarea celor doi, pentru o perioadă, nu este o soluţie pentru revigorarea sentimentelor, dimpotrivă, susţine psihologul Click!

Şansele de a-l uita definitiv pe celălalt sunt foarte mari. “Lucrurile se rezolvă cel mai bine împreună. Pauzele unul de altul au succes doar dacă între ei e dragoste mare, adevărată”.

6 sfaturi pentru a vă înţelege ca la început

Fiţi spontani şi evadaţi un weekend la munte sau vizitaţi un oraş. Ieşirile din localitate, în doi, într-un mediu plăcut, vor descreţi frunţile amândurora;

Încercaţi să împărtăşiţi pasiunile celuilalt şi să vă distraţi împreună, nu separat;

Ieşiţi mai des în oraş, cu prieteni comuni, care să vă susţină ca şi cuplu. Mergeţi la film, la spectacole, la o terasă sau chiar să dansaţi într-un club;

Revizuiţi-vă comportamentul. Fiţi mai toleranţi, evitaţi să-l criticaţi continuu pe celălalt, încercaţi să-i acceptaţi dorinţele şi propunerile;

Comunicaţi mai mult. Vă veţi simţi mai apropiaţi dacă vă împărtăşiţi toate gândurile şi vă povestiţi întâmplările de peste zi;

Fiţi o prezenţă plăcută. Încercaţi să întreţineţi o atmosferă veselă, de bună dispoziţie. Umorul face oricum bine fiecăruia în parte.

Pentru a rezista, o relaţie trebuie “îngrijită” cu atenţie. Totuşi, dacă s-a ajuns la monotonie, nu este totul pierdut. Prin bunăvoinţă, înţelegere şi dacă sunteţi cu adevărat interesaţi ca lucrurile să meargă, relaţia poate fi revigorată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mike,Blog,Banner.

BannerFans.com

ConstructiiNonStop

Metin2

eJOBS